Ben jij op zoek naar informatie over een fiets?

De fiets is misschien wel het meest iconische product van Nederland. Wij wonen in een land met 17 miljoen inwoners en zijn samen goed voor zo’n 22,8 miljoen fietsen. Het is dus ook meer dan logisch dat Nederland vaak wordt geassocieerd met fietsen. Je herkent het vast wel, de overvolle fietsenstallingen, je buurman die door weer en wind op zijn fiets naar het werk gaat en fietsende kinderen die al snel hun zijwieltjes thuislaten. 

Up-to-date fiets

Het ontwerp van een fiets bestaat natuurlijk al heel lang. In 1817 werd de eerste fiets uitgevonden; de fiets met één groot en één klein wiel. Ondertussen zijn we meer dan twee eeuwen verder en ziet de fiets er heel anders uit. Bij het kopen van een fiets denk je niet alleen meer aan de functionaliteit, maar het wordt steeds belangrijker dat een fiets ook bij jou (levens)stijl past. Denk aan de elektrische fietsen die je steeds vaker voorbij ziet komen, niet alleen voor oudere mensen, maar ook voor het fietsen van lange afstanden of om je kids achterop mee te kunnen nemen. Dit is niet het enige, het design en de kleur van de fiets is ook belangrijk. Het merk Cortina fietsen kent veel verschillende ontwerpen, kleuren en uitvoeringen die perfect aansluiten op jouw stijl én er is zelfs een mogelijkheid om fietsen te leasen. 

Fietsen & gezondheid

Wist je dat een kwartier fietsen per dag je overlijdenskans met 10% verminderd? Je hebt dan namelijk minder kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat je gemiddelde een half jaar langer leeft als je regelmatig fietst. Daarnaast help je door te fietsen natuurlijk enorm mee met het verminderen van de CO2-uitstoot. Tijdens de pandemie zien ook steeds meer mensen in hoe belangrijk beweging is, niet alleen voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid kan fietsen een grote rol spelen. Door het dagelijks bewegen krijg je zelfs meer zelfvertrouwen en het zorgt ervoor dat je positiever in het leven komt te staan. 

Wat betekent de fiets voor jou?

Uiteindelijk is het natuurlijk persoonlijk wat een fiets precies voor jou betekent. Je weet in ieder geval dat elke dag een rondje fietsen veel positieve effecten heeft op jouw fysieke en mentale gezondheid. Dus kies een Cortina fiets die het meest bij jouw (levens)stijl past en stap op die fiets! Meer informatie? Doe dan gerust navraag bij de specialisten bij jou in de buurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *