De voordelen van elektrisch rijden

Misschien heb je er wel eens aan gedacht om elektrisch te gaan rijden, maar weet je toch niet zo goed of je dit wel moet doen. Want wat zijn nou eigenlijk de voor en nadelen en waar moet je op letten? Daarnaast heb je natuurlijk een ruimte keuze in elektrische auto’s.  Ik zal de voordelen eens voor je op een rijtje zetten, zodat je een keuze kan maken. Lees hier de voordelen van elektrisch rijden.

Beter voor het milieu en gezondheid

Allereerst is elektrisch rijden een stuk beter voor het milieu. Zo heeft een elektrische auto tot wel 40% minder co2 uitstoot. Dit is een stuk beter voor het mileu. Naast het feit dat dit beter is voor het milieu is dit dus ook een stuk beter voor je gezondheid, omdat je een stuk minder uitlaatgassen inademt. 

Voordeliger in de kosten 

Ten tweede is een elektrische auto een stuk voordeliger. Zo kun je je auto opladen bij een oplaadpaal en hoef je niet steeds te tanken. Je kunt ervoor kiezen om je eigen oplaadpaal te krijgen. Dit is natuurlijk duur in de eerste aanschaf, maar als het erop aankomt is het jaarlijks een stuk goedkoper. Als je dus veel rijdt is elektrisch rijden zeer voordelig. Naast het feit dat je geen geld kwijt bent aan benzine is een elektrische auto ook veel lichter, dit scheelt je dus wegenbelasting. 

Welke auto moet je nu kiezen? 

Je hebt natuurlijk heel veel verschillende elektrische auto’s. Zo kun je gaan voor een bedrijfsbusje zoals een Toyota Proace electric of een stoere Tesla Model Y. Je kunt er dan voor kiezen om deze te kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze te leasen. Je betaalt dan maandelijks voor je auto. De keuze is helemaal aan jou. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen en kleuren. Hieruit kun je dus net als normaal een keuze maken.

Uiteindelijk moet je dus nagaan hoeveel je eigenlijk rijdt en wat voor jouw voordeliger is. Mocht je namelijk niet veel rijden kun je beter en benzine auto houden, maar rijd je veel in drukke steden kun je beter gaan voor een hybride auto. Mocht je echt veel en lange stukken rijden, dan is dit zeker iets voor jou! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *