Een auto leasen, is dat iets voor jou?

Je hebt er waarschijnlijk weleens over gehoord, een auto leasen. Misschien heb je het gehoord van je buurman of je nicht, er zijn vast mensen in je sociale kring die een auto leaset. En dat is ook niet zo gek, want het leasen van een auto brengt veel voordelen met zich mee. In deze blog vertellen we je wat leasen precies is en welke voordelen dat precies met zich meebrengt. 

Leasen

Door te leasen, betaal je een vast maandbedrag voor het gebruik van een product. Je kunt een telefoon leasen, maar natuurlijk ook een auto. In dit artikel gaan we het vooral hebben over het leasen van een auto. Bij het leasen van een auto, betaal je dus een vast maandbedrag aan de leasemaatschappij en in de ruil daarvoor heb jij een auto. Je betaalt maandelijks de kosten voor reparatie, motorrijtuigbelasting, verzekeringen, onderhoudskosten en afschrijving. Is je auto kapot? Dan wordt hij gemaakt door de leasemaatschappij. Ideaal, want zo hoef je dit zelf niet te regelen. Bij veel leasecontracten zijn de kosten voor de brandstof voor eigen rekening en vanzelfsprekend geldt dat ook voor boetes. 

Niet zoveel gespaard? Ga leasen

Als je niet zoveel gespaard hebt en daardoor geen mooie auto kunt kopen, kun je er eens over nadenken om te gaan leasen. Je hoeft dan bij de aanschaf van de auto geen groot bedrag te betalen, maar alleen een maandbedrag. Heb je niet zoveel gespaard, maar wel een mooi salaris? Dan is dit voor jou de geschikte oplossing. Zo kun jij de blits maken met de mooiste auto’s. Waarom niet gelijk een mooie elektrische auto aanschaffen? Zoals een Peugeot e-expert leasen? Je draagt dan namelijk meteen bij aan een beter milieu. Elektrische auto’s stoten namelijk lang niet zoveel CO2 uit als benzineauto’s. 

Bij het leasen van de auto kun je dus profiteren van de beste service, de mooiste auto en hoef je geen groot bedrag in een keer te betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *