Een nieuwe uitdaging als rijinstructeur!

De corona crisis zorgt voor erg veel verandering in onze samenleving. BEpaalde branches liggen plat en worden hier helaas vele banen geschrapt, maar heeft het juist ook gezorgd voor een enorme groei in bepaalde branches, zoals de supermarkten. Langzamerhand zijn we ons een beetje verschuiven naar een nieuwere samenleving waar we bijvoorbeeld erg veel thuis werken, veel online bestellen en kennismaken met nieuwe online platformen om met elkaar te communiceren. Naast de nieuwste technologieën gaat de rest natuurlijk ook gewoon door, zoals rijlessen in het verkeer! We rijden nog allemaal erg veel met de auto en zijn er door het stilleggen van de examens bij het CBR vele mensen die graag examen doen. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over een opleiding tot rijinstructeur en hoe jij een switch kunt maken in je carrière.

Een opleiding als rijinstructeur in tijden van corona

Na de strenge maatregelen in de winter waar we in vele gewoonten erg beperkt waren, mogen we tegenwoordig alweer iets meer. De rijscholen mogen weer open en dient er een enorme achterstand weggewerkt te worden. De huidige rijinstructeurs hebben het erg druk en zijn zij daarom hard op zoek naar nieuwe rijinstructeurs. Met een opleiding rijinstructeur volg je op een interactieve manier verschillende lessen over rijvaardigheden en het geven van instructies, waarna je de officiële bevoegdheid als rijinstructeur kunt behalen. Gedurende de opleiding krijg je de juiste begeleiding, leer je in de praktijk en rond je toetsen af, om vervolgens aan de slag te kunnen gaan als rijinstructeur. De opleidingen beschikken over een hoog slaagpercentage en behaal je het officiële instructeurscertificaat, waarna de opleiding rijinstructeur je ook op weg helpt met het bemiddelen tussen jou en je nieuwe werkgever!

Baangarantie als rijinstructeur

Wanneer je aan de slag wilt gaan als rijinstructeur is er een baangarantie van 99%. De 1% dat ben jij, aangezien je zelf het sollicitatiegesprek zult moeten voeren, wat in principe helemaal goed moet komen. Juist u in de corona tijd is er een grote vraag naar rijlessen en dus rijinstructeurs, omdat het CBR en de rijscholen voor een lange periode geen lessen of examens mochten aanbieden. Er wordt momenteel een enorme achterstand weggewerkt, waardoor er genoeg banen te vinden zijn in deze sector!

Het oprichten van een eigen rijschool!

Wanneer je een ondernemer bent en je een passie hebt voor ondernemen, zou je er ook voor kunnen kiezen om een eigen rijschool op te starten. Door het behalen van je officiële instructeurscertificaat hoef je niet meer te beschikken over een ondernemersdiploma, waardoor je volledig bevoegd bent om een eigen rijschool te beginnen. Na het inschrijven van je onderneming, het aanschaffen van een auto en het regelen van verschillende praktische zaken, kun je jezelf aanbieden als rijschool. Je kunt verschillende pakketten opstellen voor een uniek aanbod aan je potentiële klanten, waarna je kunt starten met het opleiden van nieuwe weggebruikers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *