Tips om je duurzamer te vervoeren

Dolly Elektrische bakfiets

 Dat met het vliegtuig een aantal uren reizen niet goed is voor het milieu, weten we inmiddels allemaal. Ook met de auto overal heen rijden wordt steeds meer een taboe. Maar wanneer doe je het nu goed? Sowieso is ‘het goed doen’ iets waar je nooit een duidelijk antwoord op zal krijgen. In dit artikel staan een paar tips waarmee je in ieder geval je manier van vervoeren een stukje duurzamer kan maken.

Dolly Elektrische bakfiets

 Reis met het ov

Eigenlijk kun je tegenwoordig met het ov overal heen. Het is dus vrijwel altijd een optie om de trein of bus te nemen, in plaats van de auto. Daarnaast kun je onderweg leukere of nuttige dingen doen, terwijl dat in de auto niet kan. Een nadeel is dat je soms geen plek hebt en alles wat meer logistiek moet plannen, dan wanneer je met de auto gaat.   

 Elektrische bakfiets

Het klinkt misschien gek, maar een elektrische bakfiets, zoals de Dolly Elektrische bakfiets is een enorme stap in de goede richting. De elektrische variant kost minder moeite dan de normale variant, omdat het een licht model heeft en daarnaast met een motor aangedreven wordt. Hierdoor kost het weinig moeite om grote afstanden af te leggen. Daarnaast kun je er een stuk meer spullen (of kinderen) in vervoeren dan op een normale fiets.

 Auto

Ben je toch erg gehecht aan je auto? Dan kun je alsnog een steentje bijdragen aan een beter milieu. Kies bijvoorbeeld voor een duurzamere of elektrische auto. Of deel regelmatig je auto met anderen, zodat er niet dubbel gereden hoeft te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *