Tips voor tractor eigenaren

aluminium rijplaten

Om landbouwcampagnes uit te voeren, is een mechanisme een essentieel element. Na enkele jaren van tragere investeringen op dit gebied, is er aanzienlijke winst geboekt. In de automatisering van de landbouw maar ook in het budget van boeren is de tractor van bijzonder belang.

Bestudeer de kenmerken van uw boerderij

Bedenk dat u rekening houdt met alle haalbare gegevens, bijvoorbeeld om het vermogen van uw tractor af te stemmen op het werkoppervlak. Je gaat werken op een helling of kleine oppervlakten, nog iets om rekening mee te houden? Een assistent kan dan de slag maken. Houd er rekening mee dat een te zwakke tractor te veel zou verbruiken, wat op de lange termijn vatbaar is voor meer uiteenlopende storingen. Omgekeerd kan een te sterke tractor een slechte investering zijn, omdat deze ondergewaardeerd is. Houd ook rekening met de afschrijving van laatstgenoemde in uw schattingen.

Ken de tractor en de tractormotor

We moeten leren zuinig te rijden. Om dit te laten gebeuren, moeten de kenmerken van de motor goed bekend zijn: vermogenscurves, koppel en stroomverbruik. Allereerst moeten we vermijden om in de deellastzone te werken, d.w.z. tussen de maximale voeding en het nominale regime, aangezien het verbruik in dit stadium behoorlijk groot is. Ten tweede moet worden opgemerkt dat het gebied van volledige lading, dat zich tussen het nominale en maximale koppel bevindt, resulteert in een constant verbruik dat dicht bij dat van het maximale koppeldieet ligt. Nogmaals, het hebben van een tractor met aluminium rijplaten is een zeer belangrijk criterium.

aluminium rijplaten

Goed onderhoud en noodzakelijke voorzorgsmaatregelen

Kies allereerst de route zorgvuldig, vermijd smalle wegen of wegen met beperkte zichtafstanden. Vergrendel vervolgens de rempedalen aan elkaar om een ​​goede werking te garanderen en te voldoen aan alle verkeersregels. Voorzie de tractor van aluminium rijplaten. De tractor moet worden onderhouden zoals elk ander voertuig: olieverversing, filtervervanging, luchtfilteronderhoud. Sommige meer technische taken, zoals het testen van injectoren, moeten ook routinematig worden uitgevoerd. De prestaties van de machine worden gecontroleerd door de testbank waarmee fouten kunnen worden gedetecteerd en overmatig gebruik en curve-metingen kunnen worden gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *