Veilige en comfortabele helm

voertuigen

Wanneer je op de motor rijdt om naar je werk te gaan, of om een leuke rit te maken in je vrije tijd is het belangrijkste van je lichaam je hoofd. Deze is het kwetsbaarst van alles, logisch dat deze ook goed beschermd moet zijn met een shoei helm. Je verwacht ook een beetje comfort, aangezien je niet afgeleid wil worden omdat je helm irriteert tijdens het rijden. De helm heeft een aantal bijzondere eigenschappen die net dat beetje verschil maken met een ander merk helm.

Veiligheid voorop

Bij het ontwikkelen van een shoei helm is het belangrijkste de veiligheid van de helm, het hoofd beschermen is het essentiële doel van de helm. De buitenschaal in combinatie met een binnenschaal die dubbelwandig is geven je de bescherming die je nodig hebt tijdens het rijden, maar ook aan de actieve veiligheid is gedacht bij een helm. Hiermee wordt bedoeld dat je niet afgeleid wordt door randzaken van een helm, hoe geconcentreerder je bent tijdens het rijden hoe kleiner de kans op een ongeval.

shoei helm

Gewicht en omvang van de helm

Opvallend is de geringe omvang en het gewicht van een shoei helm, de aerodynamica zorgt ervoor dat er weinig druk op de nekspieren komt te staan door de luchtweerstand. Ook de perfect ventilatie is een goede zaak bij een helm, hierdoor is de kans minimaal dat het vizier beslaat tijdens het rijden. Ook de vorm van het vizier blijft zijn eigen vorm behouden waardoor je geen vertekend beeld hebt, ook dit is een belangrijk punt betreft de veiligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *