Voor- en nadelen van auto leasen op een rijtje gezet

Je staat op het punt een nieuwe auto aan te schaffen, maar weet niet heel goed hoe je het beste te werk gaat. Een auto kopen of een auto leasen. Je hebt tegenwoordig 2 opties. Het eerste waar je naar moet kijken is je persoonlijke financiële plaatje. Heel veel auto eigenaars schakelen over naar de formule van auto leasen in plaats van een auto aan te schaffen met mogelijk geleend geld. Veel hangt af van je persoonlijke situatie. Wie een duidelijk beeld wil hebben per maand wat de kosten zijn van een auto, kan best tegenwoordig de keuze maken om te leasen. In deze maandelijkse huurprijs van auto leasen zitten onvoorziene onderhoudskosten en verzekeringen allemaal inbegrepen in het totaalpakket..

 De voordelen van auto leasen

Het lijstje van voordelen van auto leasen mag dan misschien niet zo groot zijn, maar het biedt wel heel veel verschillende soorten grote voordelen. Zo zijn de maandelijkse kosten vaak veel kleiner. Dat speelt een cruciale rol omdat het beter past in het financiële plaatje. Zo kan bij het auto leasen de maandelijkse kosten tot drie keer beterkoop zijn dan wanneer je een auto koopt. Daarnaast krijg je bij het auto leasen een voertuig dat heel recent is en kan je genieten van de nieuwste modeltypes. Bovendien krijg je extra garanties erbij. Stel dat je auto beschadigd is na een ongeval, hoef je je daar geen zorgen over maken.

 De nadelen van auto leasen

Om je maandelijkse kosten te kunnen terugbetalen zal je een stabiel financieel leven moeten leiden. Wanneer je je contract niet naleeft, staan je heel hoge boetes of torenhoge rentes te wachten. Zo zal je afspraken van het auto leasen contract altijd moeten naleven. In het andere geval zal je een bepaalde som moeten betalen, afhankelijk van de duurtijd van het contract. Een ander minpunt is dat je het aantal kilometers dat je aflegt en in de overeenkomst niet moogt overschrijden. Wanneer je dat toch doet, zal je een meerprijs moeten betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *