Waar opletten bij een laadpaal kopen?

Het wordt tegenwoordig erg aangemoedigd, een laadpaal kopen. Want wij gaan samen naar een duurzame wereld toe, waar iedereen zijn steentje bijdraagt aan het milieu. Auto’s die rijden op benzine zullen snel oud nieuws zijn en we gaan met z’n allen over op elektrische rijden. Die auto’s moeten natuurlijk wel worden opgeladen. Dat gebeurt via een een laadpaal. Waar moet je opletten bij een laadpaal kopen? Je leest er alles over in dit artikel.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid bij een laadpaal kopen?

Een van de meeste voorkomende obstakels van bestuurders van brandstof auto’s is de range anxiety. Wat betekenen deze dure woorden? Heel simpel verwachten mensen dat er niet genoeg laadpalen zijn, wanneer die nodig zijn. En zodoende niet, of niet op tijd op bestemming aan kunnen komen. Andere puntje is dat bestuurders niet zeker zijn dat de laadpaal niet compatibel is met de elektrische auto. Daarom is betrouwbaarheid van de laadpaal ontzettend belangrijk. Met een laadpaal kopen is het belangrijk om na te gaan of deze geschikt is voor alle elektrische voertuigen. Met bijvoorbeeld een EVBox Iqon weet je zeker dat deze laadpaal alle elektrische voertuigen kan opladen.

Wat is de ideale verhouding tussen laadpalen en elektrische auto’s?

Dé beste verhouding voor één publieke laadpaal zijn vier elektrische auto’s. Op dit moment zijn er in Europa nog niet genoeg laadpalen voor het groeiende aantal elektrische auto’s. Dat gaat veranderen natuurlijk, omdat er steeds meer elektrische voertuigen bijkomen en aan de vraag moet worden voldoen. Nederland zit overigens wel met de juiste verhouding, maar moet desalniettemin de groei van aantal elektrische auto’s mee laten groeien met de laadinfrastructuur.

Een laadpaal kopen en het installeren

Een laadpaal kopen is één, maar waar ga je het plaatsen? Dit hangt af van een aantal factoren, namelijk de zichtbaarheid en vermogen. Zo moeten laadpalen aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk. Je verhoogt de kosten als de elektriciteitskabel een lange afstand heeft tussen laadpaal en stroombron. De regel geldt dan ook hoe dichter de laadpaal bij de stroombron, des te beter. Daarnaast is de zichtbaarheid ontzettend belangrijk. Waarom? Omdat als je bijvoorbeeld bezoekers krijgt het gelijk duidelijk voor hen moet zijn waar ze kunnen opladen. Bestuurders moeten direct weten waar ze kunnen parkeren en waar ze kunnen opladen. Daarnaast zijn laadpalen die centraal op locatie staan een boodschap aan je gasten of klanten dat je duurzaam bezig bent. Dat helpt mee om bestuurders van brandstof auto’s over te halen om elektrisch te gaan rijden.

Een laadpaal kopen voor de langere termijn

Een laadpaal koop je voor de langere termijn en daardoor is het soort laadpaal ontzettend belangrijk. Je moet dan ook bij het aanschaffen van een laadpaal rekening houden met de kracht, robuustheid en levensduur. De ideale laadpaal moet bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Daarnaast moet het tegen een stootje kunnen en daarna veilig kunnen verder laden. Kies bij een laadpaal kopen dan ook voor een weersbestendige buitenkant met een ontwerp van sterk staal en aluminium. Dat maakt de laadpaal tevens schokbestendig. Al deze eigenschappen zorgen voor een lange levensduur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.