Wanneer vervang je de remblokken van een toyota aygo?

remblokken toyota aygo

Wie niet veel van auto’s weet, doet er goed aan om werkzaamheden aan de auto door een garage uit te laten voeren. Wil je echter graag zelf wat meer leren over auto’s en hoe je ze kunt repareren? Dan is het leuk om eens te kijken welke onderdelen regelmatig aan vervanging toe zijn en hoe je dit moet doen. Bijvoorbeeld de remblokken van een toyota aygo. Heb je enig idee hoe vaak deze vervangen moeten worden en waarom? Dat ontdek je hier.

autopartsonline

Zelf je remblokken vervangen

Het remsysteem bestaat uit een heleboel onderdelen. De remblokken zijn maar een klein deel van dat hele remsysteem. De remblokken zijn tegelijkertijd het deel van de auto dat misschien wel het snelste symptomen van slijtage vertoont. Als je regelmatig in grote steden rijdt dan moet je waarschijnlijk nog vaker je remblokken vervangen dan wanneer je voornamelijk op de snelweg rijdt. In steden moet je immers vaker remmen en weer optrekken. Remblokken vervangen kun je zelf doen als je weet waar je mee bezig bent.

Hoe het werkt

Remblokken vervangen kun je zelf en je hebt er geen speciaal gereedschap voor nodig. Hoe snel de blokken slijten hangt af van hoe je rijdt en hoeveel je rijdt. Laat de auto vaker uitrollen als je wil dat de remblokken minder snel slijten. Regelmatig controleren van de remblokken is trouwens sowieso een aanrader gezien je ook bij aan relatief verstandige rijstijl vaak de blokken zal moeten vervangen. Je kunt ze vervangen door eerst de moeren van elk wiel los te draaien. Doe dit voor je de auto op een krik zet. Vervolgens zet je de auto wel op een krik. Nu kun je de remklauw demonteren. Zo kun je goed bij de remmen en dus de remblokken komen. Nu kun je de blokken gaan vervangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *