Wat het delen en huren van een auto aantrekkelijk maakt

Het huren of delen van een auto heeft een hoop voordelen ten opzichte van het kopen van een eigen auto. Een eigen auto kopen is niet iets wat je zomaar even doet, het is een behoorlijke investering voor de meeste mensen. Daarnaast is het zo dat je als jij een auto koopt je vanaf het moment dat je in de auto stapt al geld aan het verliezen bent. Het kopen van een auto is vaak een slechte investering en het brengt daarnaast ook nog een hoop kosten met zich mee. 

 

Voordelen van het delen en huren van een auto

Het gebruiken van deelauto’s zorgt ervoor dat het milieu minder zal worden vervuild. Door deelauto’s te gebruiken zal het totale aantal gereden kilometers binnen Nederland namelijk dalen. Een groot gedeelte van de milieuvervuiling wordt veroorzaakt door brandstof auto's en er zijn nog lang niet genoeg elektrische auto’s beschikbaar voor een schappelijke prijs. Het delen en verhuren van auto’s is voor zowel de eigenaar als de huurder een stuk voordeliger. De eigenaar verdient nog wat terug van zijn aankoop en de huurder hoeft geen auto aan te schaffen. 

 

Daarnaast ben je in het rijden van een deelauto verzekerd voor onderhoudskosten en hoef je geen wegenbelasting te betalen. Ook kun je ervoor kiezen om samen met iemand anders een deelauto te kopen. Als jij zelf niet veel gebruik gaat maken van de auto en de andere persoon heeft de auto op andere momenten nodig dan jij, is dit een ideale oplossing. Je kunt op deze manier alle kosten delen en toch gebruik maken van je eigen auto. 

 

Tips voor als je gebruik wil maken van een deelauto

Je kunt voornamelijk in grotere steden in Nederland eigenlijk altijd wel een deelauto bij jou in de buurt vinden. Een auto huren voor een dag is eigenlijk altijd wel te regelen. Een hoop mensen gaan doordeweeks met het openbaar vervoer naar hun werk en ook in het weekend zijn er genoeg mensen die de auto een dag niet gebruiken. Door de autodelen app te downloaden kun jij eenvoudig in de gaten houden of er goede mogelijkheden beschikbaar zijn. Het kan zo zijn dat er op de datum voor jou geen auto in de omgeving is, of niet op de juiste tijd, maar zelfs over dit soort dingen valt vaak nog wel te onderhandelen. Op deze manier denk je niet alleen wat voordelig is voor jezelf, maar ook voor onze planeet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.