Wat is een jong gebruikte auto en wat zijn de voordelen?

Autoverhuur

Wie op zoek is naar een nieuwe auto, is ergens in deze zoektocht wellicht de term jong gebruikte auto tegengekomen. Het is een algemeen bekende term bij professionals in de auto industrie maar wie voor het eerst een auto koopt, kent de term wellicht niet. 

Wat is een jong gebruikte auto?

Een jong gebruikte auto wordt ook wel een jong gebruikte occasion genoemd. Het is een auto die erg kort in gebruik is geweest en dus ‘jong’ is in jaren. Occasions zijn in principe tweedehands.Een jong gebruikte occasion is een auto die erg nieuw is voor een tweedehands auto. Je kunt een jong gebruikte auto leasen voor al mooi bedrag. Daardoor zijn deze auto’s behoorlijk in opkomst. 

Leasen van een jong gebruikte auto

Wie denkt aan een auto leasen, denkt al snel aan een nieuwe auto. Zonder kilometers en nog strak in de lak. Leasen doe je vaak voor een bedrijf en de bestuurder is dan ook een ondernemer of medewerker van een bedrijf. Het is een voordeel dat de auto nog geen gebruikssporen bevat natuurlijk, en daarom kiezen ook zoveel mensen voor nieuwe auto’s als ze leasen. Het leasen van een nieuwe auto is echter wel relatief duur. Met name die eerste twee jaar wordt er veel afgeschreven, veel meer dan in de opvolgende jaren. De waarde van de auto zal snel dalen en daarmee zal een leasemaatschappij de prijzen misschien ook weer verhogen. Je kunt echter ook een jong gebruikte auto leasen. Dan is je auto niet gloednieuw, maar nog steeds erg jong en vaak dus degelijk. 

Veel keuze

Wanneer je moeite hebt met de keuzes als het om auto’s gaat – leasen, kopen, nieuw of tweedehands, of toch een occasion? – dan kun je het beste hulp inschakelen van een expert. Je kunt natuurlijk ook meer research online verrichten.

Jong gebruikte auto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *