Wel of toch geen motor kopen?

voertuigen

Racen op een motor, de wind door je haren voelen, de kick van het gevoel van vrijheid, heerlijk. Er zijn veel redenen om een motor aan te schaffen. Misschien zie jij jezelf al wel helemaal gaan op die suzuki chopper, maar het is een behoorlijke aankoop. Als je het kopen van een motor overweegt, is het wel verstandig dat je de voor- en nadelen van een motor tegen elkaar afweegt. Daarom lees je in dit artikel meer over de voor- en nadelen van een motor.

De voordelen van een motor

Minder brandstofverbruik

Als je een motor vergelijkt met een auto, is het een feit dat en motor aanzienlijk minder brandstof verbruikt dan een auto. Dit kun je vooral merken als je langere reizen maakt. De gastank die op een motor zit is natuurlijk kleiner dan die van een auto, wat ook nog eens betekent dat je minder hoeft te betalen om de brandstof weer bij te vullen. Je zult het dus ook merken aan je portemonnee. 

Er zijn minder reparaties nodig

Als je een auto hebt, moet je regelmatig wat reparaties en onderhoud laten doen. Maar eigenlijk wil je gewoon bike gashendels kopen zonder de hele tijd de motor te laten repareren en onderhouden. Dat is begrijpelijk, dus ook kan het feit dat er relatief weinig reparaties nodig zijn voor een motor meespelen in de afweging voor het kiezen van een motor. 

Parkeergelegenheid

Je komt er aan met je auto na een lange reis en dan moet je nog op zoek gaan naar een parkeergelegenheid. Dat heb je met de motor dus niet. Je kunt je motor vrijwel overal parkeren en er zijn zelfs vaak speciale parkeervakken die alleen voor motorcycles zijn.

Nadelen van een motor

Persoonlijke veiligheid

Voordat je nu gelijk een motor koopt bij de kawasaki vulcan shop moet je ook iets weten over de nadelen: je loopt meer risico op gebied van persoonlijke veiligheid. Motors hebben immers geen airbags, deuren of andere beschermende middelen aan het voertuig zelf.

Nadeel: Zitplaatsen en kamer

Je kunt al wel harley davidson bike onderdelen aanschaffen voor je HD motor, maar heb je al nagedacht over het feit dat je niet al jouw vrienden kunt meenemen op de motor? Helaas heeft een motor beperkte zitplaatsen en opslag. Dat moet je wel meenemen in jouw afweging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *