Zo vervang je de remschijven in een Volkswagen

Remschijven Volkswagen

Volkswagen maakt betrouwbare wagens waar al ontzettend lang in wordt gereden. Dit Duitse merk is wereldwijd bekend en wordt nog altijd veel gekocht. Maar zelfs de remschijven Volkswagen zijn af en toe aan vervanging toe. Als je kennis hebt van auto’s, kun je deze eventueel zelf vervangen. Je hebt dan wel specifieke kennis van Volkswagens nodig want het is een gecompliceerde auto. Ben je niet zo’n handige monteur? Dan kun je de auto altijd wegbrengen naar een Volkswagen dealer of andere garage. Maar eerst moet je natuurlijk wel het probleem leren herkennen. 

Remschijven Volkswagen

Wat de remschijven doen

Remschijven zorgen er samen met remblokken uiteindelijk voor dat de auto daadwerkelijk tot stilstand komt. Een remschijf is in feite een metalen schijf welke op een bepaalde manier gevormd is zodat deze op jouw auto tussen de naaf en het wiel gemonteerd kan worden. De remblokken worden middels het remsysteem tegen de remschijf gedrukt wat zorgt voor extreem hoge wrijving. Hierdoor zal jouw auto tot stilstand komen.

Herken het probleem

Wanneer weet je nu dat de remschijven aan vervanging toe zijn? Er zijn enkele manieren om een probleem aan je remsysteem of specifiek de remschijven te herkennen. Een remschijf kan bijvoorbeeld krom raken. Je merkt dit meestal een een stuur dat trilt of een rempedaal dat trilt tijdens het remmen. Vooral als de schijf warm is dan zal je dit het snelste merken. Er kunnen een aantal oorzaken zijn van dit probleem, zoals wanneer er plotselinge koeling plaatsvindt. Ook een verkeerde montage van de schijf kan echter het probleem zijn. Let dus op of je net van de garage komt want dan kan het daarmee te maken hebben. Een trekkend gevoel of harde geluiden wanneer je afremt zijn andere symptomen van een niet functionerend remsysteem. Ga dan altijd zo snel mogelijk naar een garage. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *